Miljø eller hyppige hyttebesøk?
- Ja takk, begge deler...


Står du timer i bilkø på vei til eller fra hytta og har minst en utålmodig pode i baksetet? Hvis ja – så bidrar det til et dårlig miljø i dobbelt forstand. Unngå dette ved å velge hyttetomt nær der du bor.

Bjørntjernlia i Vikerfjell Syd er et slikt sted – kun 90 km fra Oslo. Da er det lett å ta en hyttetur på impuls. Det er rett og slett lettvint å brukt hytta ofte. Vi bruker uttrykket: ”Kortreist hyttekos”.

Vikerfjell ligger sentralt på Østlandet - 3 mil nord for Hønefoss – og har gode adkomstforhold. (Vikerfjell forveksles ofte med Vikafjellet som ligger mellom Voss og Vik i Sogn og nevnes ofte på radio hva gjelder uværsstengt vei).

Vikerfjell Syd er det nærmeste høyfjellet for store deler av Norges befolkning og for ankomst fra utlandet med både båt og fly. Dette medfører at bruken av hytta i dette området krever lavt energiforbruk pr tur slik at hytta vil kunne brukes hyppigere til samme kostnad sammenlignet med de fleste andre områdene i Sør-Norge.

VISNING: [Les mer...]

Området er omkranset av norsk villmark med alle opplevelsestilbud det innebærer både sommer og vinter. Terrenget innbyr til bruk for både den vanlige tur- og frilufts-interesserte og for de som søker større utfordringer.

 Aktuelle artikler:

Ørretjakt på Vikerfjell (Alt om Fiske)

Rapporter:

Vei- og snørapport
Skisporet.no

Værmeldinger:
Vikerfjell
Høgfjell
Falskerudseter


Velkommen til Vikerfjell Syd - ditt nærmeste høyfjell.