Bli med på oppdagelsen av Vikerfjell

Vikerfjell har noe å by på hele året – og du er der etter kun en og en halv times kjøretur fra for eksempel Oslo, Drammen, Asker eller Bærum.

 
  

Fornøyde fiskere med kilosfisk fra
Lortholoa som ligger 10 min gange fra
Bjørntjernlia. Dette er ett av ca. 20
gode fiskevann i Vikerfjellområdet.
 

 
  

Foto: Per-Erik Berge.

 
 

Foto: Per-Erik Berge.

Bjørntjernlia
Uansett årstid vil du få herlige naturopplevelser i Vikerfjellområdet med utgangspunkt i Bjørntjernlia.

Dette er et område for både den jevne turgjenger/friluftsmenneske og for den som søker mer ekstreme utfordringer. Terrenget byr på noe for enhver smak.

Bjørntjernlia er et hytteområde syd for snaufjellet. Tomtene ligger på fra 650 til 700 m.o.h. Nærmeste topp – Høgfjell på 1010 m.o.h. – ligger ca. 5,5 km nord for området. Vikerfjellområdets høyeste punkt er Jøranfisen på 1127 m.o.h.

Sommer
Om sommeren/høsten kan du ta en tur på snaufjellet, bade i kulpene i Flåbekken som renner like ved, plukke bær og sopp, fiske i Sperillen eller i Vikerfjells over 20 fiskevann eller rett og slett nyte natur og utsikt i hytteveggen. Det kan kjøpes årskort i Vikerfjell Fisks ca 20 vann for kr. 400,- (2015) pr hytte. Dette kortet kan benyttes av alle som besøker hytta.

Vinter
Vinterstid kan vi tilby ca. 100 km oppkjørte skiløyper; og ved Ringerudseter lenger nord ligger en liten alpinbakke for de som ønsker variasjon.

Jakt
Er du jaktinteressert så er det p.t. avtale med Hytteeierforeningen om småviltjakt på ca. 4000 da for hytteeiere i Bjørntjernlia.

  
Utsikt mot syd.      Vikerfjelltraktene har et fint og variert skiterreng.